Monday, January 30, 2012

Sai

Proovisin ükspäev ise saia teha.Tegin esimese sellise väiksemat sorti,kas ikka perele ka peale läheb.


Hea  ja lihtne sai


  • 350-370g nisujahu
  • 250 ml käesooja vett
  • 1 spl õli
  • 25 gr pärmi
  • 1 tl soola (aga mitte kuhjaga!!!)
  • 1-2 tl suhkrut
Pärm lahustada vees kuni see on täiesti sulanud. Lisada õli. Jahule lisada sool ja suhkur, segada. Jahusegu lisada veele järkjärgult kuni taigen on ühtlane ja jätta üheks tunniks kile alla kerkima.
NB! Vanaemade aegne jutt, et taigen peab sõtkudes käte küljest lahti tulema ei kehti. Te saate tallanaha... Taigen on täiesti rullitav, ainult rullimise alla ja peale peate parasjagu jahu riputama, et see rulli ja laua külge kinni ei jääks.
Kerkinud taignast vormida kena saiapäts ja küpsetada 30 min 180-190 kraadi C juures.
Taigen sobib igasuguste pärmitaigna küpsetiste tegemiseks – kuklid, saiad, saiakesed, pitsapõhjaks, kreemisaiaks. Vastavalt, millist hõrgutist soovite teha, lisate maitseaineid (suhkrut, vanillisuhkrut, kardemoni jne). Ja saiale võib kas peale riputada või lausa taignasse segada igasugu seemneid.Ise panin rosinaid.Selleks,aga veidi magusamat tainast vaja.

No comments:

Post a Comment