Seekord proovin midagi soolast ära teha.
TAIGEN:
- 350 g jahu
- 250ml käesooja piima või vett
- 1 spl õli
- 1 muna
- 25g pärmi
- 1tl soola
- 1 tl suhkrut
Pärm lahustada vees või kuivpärm jahuga
segada.Veel lisada jahule sool ja suhkur.Jahusegule lisada piim(vesi)
sõtkuda ja kerkima panna 1 tunniks kile alla.
TÄIDIS:
- 250g sinki
- 200g riivjuustu
Kui taigen kerkinud,rulli taigen ristkülikuks .Jaga ristkülik pikupidi kolmeks ,äärmised lõika lõikudeks,keskele pane juustu-singisegu. Nüüd hakka ribasid täidise peale risti panema.Tõsta stritsel plaadile ja jäta 15 minutiks veel paisuma.Seejärel pane sooja 200 kraadisesse ahju ning küpseta 30-40 minutit.
No comments:
Post a Comment