Friday, September 21, 2012

HASSELBACKI KARTULID



Vali ühesuurused kartulid, pese hoolega, tee kartulisse ühtlased sisselõiked, nii et alt jääks kartul terveks (võta appi puulusikas ja pane kartul lõikamiseks lusikale). Tõsta kartulid ahjuvormi, määri võiga, maitsesta soola-pipraga ja tõsta kuuma ahju. Küpseta ca 45 minutit, vahepeal võid puistata peale ka riivitud juustu ja riivsaia. Küüslauk ja ürdid on samuti toredad. Maitseb suurepäraselt, sobib niisama söömiseks ja lihale-kalale lisandiks.Peale tegin veel küüslauguvõiet.

VEEL: Nime on see tore kartul pärinud Stockholmis asuvalt Hasselbackeni restoranilt, mille kokk kartulit esmakordselt niimoodi valmistas. Nagu ikka, sündis ka see idee "tööõnnestusest" - klient olla soovinud kiiresti ahjukartulit ja kokk olla lootnud viilutamisega küpsemisaega lühendada. 

No comments:

Post a Comment